Kaštanová mouka byla populární surovinou už ve středověku, zejména na území dnešního Itálie a Francie. Kaštany se suší několik dnů při 45 - 50 °C a pak se oloupí. Poté se podrobí důkladnému manuálnímu a strojnímu třídění a prosévání, aby se úplně odstranily přebytečné kousky kaštanové skořápky. Pak se rozemele se na jemnost mouky. Výsledná kaštanová mouka je přírodně bezlepková mouka, která vyniká také v minerálech a stopových prvcích. Jeho použití je také povoleno v paleo dietě.
Návod k použití kaštanové mouky
Kaštanová mouka má charakteristickou příjemnou kaštanovou chuť. Velmi dobře pasuje i k sladkým a slaným těstovinám. Můžeme z něj také připravit palačinky, muffiny, chléb a pečivo. Pokud chcete chuť zjemnit, je vhodné ji smíchat s jinou bezlepkovou moukou, škrobem. Dodnes je prvořadou surovinou v mnoha tradičních italských koláčích a chlebech. Takovým je například castagnaccio, tradiční italský dort z kaštanové mouky, ochucená semínky a rozinkami. Ve Francii oblíbená
madeleine je také často vyráběna z kaštanové mouky.
Balance Food Kaštanová mouka 500 g cena: [PRICE]
Čistá hmotnost: 500 g
Složení: kaštanová mouka
Krajina původu: Itálie
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:
- Energie: 1570 kJ / 372 kcal
- Tuk: 3,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
- Sacharidy: 74g
- z toho cukr: 24 g
- Bílkoviny: 6,3 g
- Vlákniny:9,4 g
- Sůl: 0 g
Informace o výživové hodnotě jsou informativní!