Mouka konjac je mouka neutrální barvy a chuti získaná zpracováním hlízového kořene rostliny konjac. Konjac mouka má extrémně vysoký obsah vlákniny, takže i několik gramů z ní dokáže vázat několikanásobné množství vody. Vzhledem k tomu, že se jedná o bezlepkovou, nízko glykemickou potravu s nízkým obsahem uhlohydrátů, lze ji v nespočetných dietách použít jako náhradu pšeničné mouky a škrobů s vysokým glykemickým indexem. Konjac mouka vyvíjí svou schopnost vázat vodu i když je požita, poskytuje rychlý pocit plnosti, což je prospěšné i v případě diety. Mouka je také povolena ve stravě paleo.
U potravin vyrobených z mouky konjac věnujte zvláštní pozornost na zajištění přiměřeného denního příjmu tekutin!
Návod k použití konjac mouky
Z konjac mouky můžeme vyrobit krém, pudink a želé s perfektní texturou už pomocí několika gramů. Výrazně také zlepšuje strukturu bezlepkových těst, chleba a pečiva. Při používání konjac mouky vždy přesně dodržujte množství předepsané v receptech, protože uplatňuje svůj účinek už i v extrémně malých množstvích.
Balance Food Konjac mouka 100 g cena: [PRICE]Čistá hmotnost: 100 g
Složení: konjac mouka
Krajina původu: -
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:
- Energie: 782,9 kJ / 187 kcal
- Tuk: 0,52 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,11 g
- Sacharidy: 3,38 g
- z toho cukr: 0,03 g
- Bílkoviny: 0,91 g
- Vlákniny: 82,79 g
- Sůl: 0,01 g
Informace o výživové hodnotě jsou informativní!