Proso z čeledi lipnicovitých se pěstoval v Mezopotámii již před 6 000 lety a podle některých zdrojů předek prosa byl v Číně používán již před 10 000 lety V průběhu tisíciletí se rozšířila po celém světě a pěstovala se i u nás stovky let na krmné a potravinové účely, takže domácí prosa z environmentálních důvodů je také vynikající volbou
Návod k použití Jáhlové mouky
Složení: jáhlová mouka
Krajina původu: EU
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:
- Energie: 1520 kJ / 362 kcal
- Tuk: 3,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
- Sacharidy: 70,6 g
- z toho cukr: 12 g
- Bílkoviny: 11 g
- Vlákniny: 8,5 g
- Sůl: 0,12 g
Informace o výživové hodnotě jsou informativní!