Proso z čeledi lipnicovitých se pěstoval v Mezopotámii již před 6 000 lety a podle některých zdrojů předek prosa byl v Číně používán již před 10 000 lety V průběhu tisíciletí se rozšířila po celém světě a pěstovala se i u nás stovky let na krmné a potravinové účely, takže domácí prosa z environmentálních důvodů je také vynikající volbou
Návod k použití Jáhly
Složení: loupané proso
Krajina původu: EU
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:
- Energie: 1510 kJ / 361 kcal
- Tuk: 3,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g
- Sacharidy: 65 g
- z toho cukr: 0 g
- Bílkoviny: 12 g
- Vlákniny: 8,2 g
- Sůl: 0,05 g
Informace o výživové hodnotě jsou informativní!