Podrobnosti
Popis
Plody určitých druhů rodu Lycium, nazývané také goji (Lycii fructus), jsou jedlé. Léčivé účinky těchto malých červených plodů jsou známy již tisíce let v starověké Asii, zejména v oblasti Číny. Původně bylo jim přisuzováno omlazující a povzbuzující účinky. Tibetská medicína jim také připisuje mnoho pozitivních zdravotních účinků. Později získaly centrální místo i ve západní medicíně, a v současnosti se mnoho výzkumů zabývá goji plody, aby vědecky prokázaly tisíce let stará lidová pozorování. Bylo zjištěno, že obsahují 18 druhů aminokyselin a 21 druhů stopových prvků, jako je železo, draslík, vápník, zinek, hořčík, selen a kobalt. Kromě toho mají prokazatelně vysoký obsah vitamínu C a obsahují také vitamíny A, B1, B2, C a E.
Návod na použití goji plodů
Goji plody, které jsou k dispozici v sušené formě, mají mírně kyselou chuť. Mohou být konzumovány samotné, přidány do müsli, použity k dochucení smoothie nebo salátů. Po namočení do vody na několik minut se změknou a mohou být použity k doplnění různých příloh, což vytváří zajímavé kombinace, například s dušenou kvinoou, kuskusem nebo prosou.
Hmotnost: 150 g
Složení: goji plody
Původ: -
Průměrná výživová hodnota na 100 g produktu:
- Energie: 970 kJ / 232 kcal
- Tuky: 36,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g
- Sacharidy: 22 g
- z toho cukry: 17 g
- Bílkoviny: 22 g
- Vláknina: 7,4 g
- Sůl: 0,01 g
Údaje o nutriční hodnotě jsou orientační! Aktuální údaje uvedené na obalu se mohou lišit od těchto údajů. Prosím, informujte se o aktuálních nutričních hodnotách prostřednictvím naší zákaznické služby!