Podrobnosti
Pektin je heteropolysacharidová sloučenina, která se nachází ve své přirozené formě ve velkém množství v buněčných stěnách jablek (jablka, hrušky, kdoule) a citrusových plodů. Během průmyslové výroby se získává hlavně z jablečných výlisků a slupky citrusových plodů. Je to přírodní aditivum (E440), které lze použít také v potravinářském průmyslu, zejména pro zahušťování džemů a džemů vyrobených z nízko-pektinových plodů. Vysoký příjem vlákniny je nezbytnou součástí zdravé výživy a může ji také nahradit pektin. Je nestravitelný pro lidský organismus, ale je užitečnou živinou pro bakterie v tlustém střevě. Kromě toho jsou pektinová vlákna schopna vázat se na cukerné molekuly, což snižuje jeho absorpci, čímž zpomaluje růst hladiny cukru v krvi. Návod k použití pektinu Je ideální pro výrobu džemů, marmelády, ovocné želé. Díky použití pektinu při přípravě džemů se doba vaření zkracuje, takže můžeme získat přípravky s vyšším obsahem vitamínů a minerálů. S pektinem je také možné snížit množství cukru potřebného na výrobu džemu, protože jeho zahušťovačem účinkem lze nahradit schopnost cukru vázat vodu. Je velmi oblíbený v vegetariánské kuchyni, protože může být použit jako náhrada želatiny při přípravě pokrmů s různými želé texturami. Balance Food Pektin 100 g cena: [PRICE] Čistá hmotnost: 100 g
Složení: 100% pektin
Krajina původu: EU
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:
- Energie: 1073 kJ / 259 kcal
- Tuk: 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 36 g
- z toho cukr: 36 g
- Bílkoviny: 0 g
- Vlákniny: 58 g
- Sůl: 0,07g
Informace o výživové hodnotě jsou informativní!