Erythritol se ve své přirozené formě vyskytuje v malém množství v hubách, hroznech, melounech, hruškách a různých fermentovaných potravinách. V průmyslu se dnes vyrábí mikrobiologickými a chemickými procesy. V roce 1848 ho objevil britský chemik John Stenhouse v čerstvém a fermentovaném ovoci. Od roku 1990 se v japonském potravinářském průmyslu používá jako náhrada cukru v cukrovinkách, čokoládách, ovocných želé a džemech, nápojích a jiných výrobcích. V roce 1997 byla schválena pro použití v USA a pak byla v roce 2001 prohlášena za zcela bezpečnou. Na evropském trhu je od roku 2003.
Čistá hmotnost: 4 kg
Složení: erythritol
Glykemický index: 0
Průměrná nutriční hodnota ve 100 g produktu:
Energie: 0,8 kJ / 0,2 kcal
Tuk: 0,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 99,9 g
- z toho cukr: 0,0 g
- z toho polyoly: 99,9 g
Bílkoviny: 0,0 g
Vlákniny: 0,0 g
Sůl: 0,0 g