Chuť této neosladěné nápoje je charakterizována jemnou chutí ovesu, který je výživný, lahodný a významným zdrojem železa, vápníku, draslíku a fosforu. Pozitivně podporuje trávení a zajišťuje pocit sytosti.
Produkt je veganský, bez laktózy, bez GMO a neobsahuje přidaný cukr.
Ovesný nápoj je jednou z nejoblíbenějších bezmléčných alternativ na trhu. Jelikož jde o veganskou alternativu bez ořechů, může být vhodnou volbou pro všechny, kteří trpí intolerancí na laktózu nebo mají alergii na sóju nebo arašídy. Ovesný nápoj je bohatý na živiny, vlákninu, vitamíny a minerály. Zatímco některé živiny zůstávají v husté ovesné kaši, která vznikne mícháním a sceděním ovesných zrn, rozpustné vlákniny zůstávají v tekuté části a pozitivně ovlivňují naši trávení. Ovesný nápoj je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a minerály. Je plný cenných živin, vitamínů a minerálů, jako jsou vitamíny B1, B2, B3, B6 a K, a obsahuje zinek, železo, selen, hořčík a vápník. Vysoký obsah beta-glukanu pomáhá snižovat hladinu cholesterolu.
Celozrnný oves je bohatý na rostlinné polyfenoly. Mezi nimi se avenantramidy nacházejí téměř výhradně v ovsi. Avenantramidy podporují tvorbu oxidu dusnatého v těle, což je účinný, přirozený prostředek na rozšíření cév a může pomoci snížit krevní tlak. Kromě toho avenantramidy působí jako účinné antioxidanty a uklidňují svědění. Dalším významným antioxidantem, který se v ovsi nachází v dostatečném množství, je kyselina ferulová.
Ovesný nápoj je skvělý jako posypka na müsli, cereálie a do vaší ranní kávy. Díky své neutrální chuti bude oblíbený jak u sladkých, tak slaných jídel. Při vaření se nechová jako mléko, ale je skvělý pro zahuštění, zejména pokud do něj přidáte trochu ovesné mouky. Lze ho použít v jakémkoli jídle nebo pečivu, ať už se jedná o jednoduchý ovocný smoothie, palačinky, jakýkoli druh muffinu, vafle a dokonce i pro přípravu nejlepší domácí ptáčího mléka.